11.04.2024, 21:44

Американські зірки, науковці й активісти закликали Конгрес США надати допомогу Україні

Оксана Мовчан | Всі новини автора
фйціч

Світові зірки, серед яких Барбра Стрейзанд, Шон Пенн, Imagine Dragons, Тімоті Снайдер та інші закликали Конгрес США схвалити військову допомогу для України.

Про це повідомляє ]]>CNN]]>, передає Час Пік.

Багато відомих особистостей світової культури, серед яких співачка Барбра Стрейзанд, актор Шон Пенн, гурт Imagine Dragons, астронавт Скотт Келлі та інші підписали лист-заклик до Конгресу Америки дати підтримку Україні у боротьбі проти російської агресії.

Вони відзначили, що українці борються не лише за власну державність, а й за мир і свободу в усьому світі.

"Українці теж борються за нашу безпеку і свободу кожного. Чинячи опір російській диктатурі, вони показують, що демократія може захистити себе. Захищаючи свої кордони, вони захищають міжнародний порядок і стримують хаос. Борючись з росією поодинці, вони захищають Європу. Показуючи, наскільки важкими є наступальні операції, українці зменшують ймовірність китайської війни на Тихому океані. Ведучи звичайну війну проти ядерної держави, вони зменшують ймовірність розповсюдження ядерної зброї та ядерної війни", — йдеться в листі.

Зірки підкреслили, що якщо Україна зазнає поразки, світ опиниться в умовах беззаконня:

"Якщо Росія прорветься, це буде наша вина. І тоді ми зрозуміємо, що ми втратили. Усе, що для нас робить Україна, можна повернути назад. Якщо Україна зазнає поразки, ми опинимося в набагато небезпечнішому світі. Це буде світ, де ми можемо очікувати війни в Європі та війни в Азії. Світ, у якому росія може перекрити продовольство на Близький Схід і в Африку, яке зараз постачає Україна. Світ без правил і світ, повний ядерної зброї", — йдеться в листі.

Відтак, зірки вважають, що аби захисти себе та державу, яка виборює свободу для всього світу – варто негайно допомогти Україні.

"Україна може захистити себе і забезпечити стабільність у всьому світі. Цього тижня Конгрес повернувся до засідання. Часу мало, і нові небезпеки можуть настати дуже швидко. Разом ми закликаємо Конгрес вчинити правильно – прямо зараз. Підтримайте Україну", - йдеться в листі.

Читайте також:

Безпрецедентне рішення: Європарламент вирішив не фінансувати Раду ЄС, поки Україні не дадуть нові Patriot

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк