08.04.2024, 07:52

У російському Владивостоці сталася пожежа на унікальному судні "Катерина Велика": є жертви

В российском Владивостоке произошел пожар на уникальном судне "Катерина Великая"

У Примор'ї в Центрі судноремонту "Дальзавод" сталося займання багатофункціонального судна постачання "Катерина Велика". Є жертви.

У Владивостоці сталася пожежа на єдиному в світі судні постачання льодового класу "Катерина Велика", повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Пожежа сталася вночі 8 квітня близько третьої години ночі за місцевим часом (20:00 мкс). Коли на місце прибули пожежники, дим йшов із кормової частини судна, а трюми були задимлені. Внаслідок пожежі пошкоджено технологічне приміщення на площі близько 50 кв.м. Пожежа сталася під час знаходження судна на техобслуговуванні в Центрі судноремонту "Дальзавод".

За даними Далекосхідної транспортної прокуратури одна людина загинула, троє отримали травми й були госпіталізовані. Повідомляється, що працівникам МНС вдалося врятувати 5 осіб, але одного з них медикам реанімувати не вдалося.

Причина займання та збитки від пожежі встановлюються, правоохоронці проводять перевірку.

Довідково: "Катерина Велика" - унікальний корабель, єдине у світі судно постачання льодового класу, його будували на суднобудівному комплексі "Зірка" та спустили на воду у грудні 2020 року. Воно здатне доставляти вантажі в арктичних широтах.

Судна цієї категорії призначені для необмеженого району плавання, у тому числі в складних кліматичних умовах, та перевезення вантажів до морських об'єктів, криголамних операцій, контролю льодової обстановки, буксирування великих об'єктів, перевезення контейнерів.

Судно оснащене надманевреними коронками високого льодового класу. "Катерина Велика" здатна долати арктичний лід завтовшки до 1,5 м та хвилі висотою до 30 метрів.

Планується, що криголам стане провідником бойових кораблів та суден забезпечення ВМФ в Арктиці. Його завдання - підвищити можливості бойових кораблів у районах зі складною льодовою обстановкою.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк