07.04.2024, 15:37

У Росії зупинив роботу Орський НПЗ: названі причини

Віктор Білий | Всі новини автора

У російському Орську припинив роботу ще один нафтопереробний завод. Представники компанії назвали головну причину.

Своєю чергою, глава МНС Росії Олександр Куренков поскаржився, що в Орську склалася "критична ситуація". Про це пишуть росЗМІ, передає Час Пік.

"У зв'язку з аномальним паводком, щоб уникнути екологічних ризиків та з метою дотримання техніки безпеки, пов'язаної, в першу чергу, з безпекою праці на виробництві, роботу Орського нафтопереробного заводу призупинено", – йдеться у повідомленні.

У цьому терміни відновлення виробничого процесу на НПЗ не уточнюють.

У Росії "Орскнафтооргсинтез" називають одним із провідних нафтопереробних заводів у країні. Потужність заводу з переробки нафти становить 6,6 млн тонн на рік. До складу підприємства входять чотири установки первинної переробки нафти. Варто зазначити, що серед продукції НПЗ є реактивне паливо та авіагас.

У зв'язку з потопом в Оренбурзькій області запровадили режим надзвичайної ситуації федерального характеру. За словами глави МНС РФ, ситуація з повінню в Орську має критичний характер.

Місцеві чиновники скаржаться, що вода продовжує прибувати, і, за прогнозами, найближчими днями її рівень зростатиме. У районах, що знаходяться у зоні підтоплення, продовжуються відключення електроенергії. Також у населених пунктах проводять евакуацію.

Читайте також: В російському Орську прорвало дамбу: тисячам будинків загрожує підтоплення, повідомляється про перших загиблих - відео, фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: