06.04.2024, 17:25

В російському Орську прорвало дамбу: тисячам будинків загрожує підтоплення, повідомляється про перших загиблих - відео, фото

Оксана Мовчан | Всі новини автора
фячіц

Ввечері п'ятниці, 5 квітня, в російському Орську Оренбурзької області прорвало дамбу. У зону затоплення потрапили тисячі будинків, кілька тисяч місцевих жителів довелося евакуювати, відомо про загиблих.

Про це повідомляють російські інформаційні ресурси, передає Час Пік.

За даними росЗМІ, в зоні підтоплення опинилися понад 4 тисячі будинків і понад 10 тисяч мешканців. Безпосередньо у місті Орськ вода залила майже 2,5 тисячі будинків. Звідти евакуювали близько 4 тисяч мешканців.

Станом на ранок 6 квітня, за інформацією каналу База, рівень води в Орську піднявся ще на 30 см та продовжує підійматися. Наразі вода знаходиться на позначці 930 см.

"Практично повністю затоплено вулиці Оренбурзька, Ленінградська, Жовтнева, Першого Травня, 9 січня, Подзорова. Загалом на них затоплено 599 будинків. На місці НП працюють рятувальники на човнах та водоходах. Декілька людей уже довелося рятувати з дахів затоплених будинків", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що влада Орська інформує мешканців про те, що найближчим часом буде підтоплено весь житловий сектор Старого міста і жителям потрібно терміново евакуюватися.

Вранці, 6 квітня, з'явилися перші повідомлення про загиблих. За даними Telegram-каналу "112", під час прориву греблі загинуло троє людей. Baza пише про щонайменше двох загиблих. Інформацію про третього загиблого перевіряють рятувальники. За даними російських пропагандистів з ТАРС та "РИА Новости", у Старому місті в Орську виявлено два тіла — проте, заздалегідь, смерть цих людей не пов'язана з утопленням.

Там уже немає зв'язку та інтернету. При цьому Meduza пише, що в'їзди до цього району Орська перекриті – туди можна потрапити лише човном чи спецтранспортом.

Нагадаємо, що російські ТГ-канали нещадно відтворили перші хвилини після трагедії, яка сталася на Каховській гідроелектростанції, відзнявши безлад і руйнацію, що залишили за собою окупанти в червні 2023 року.

Читайте також:

На Луганщині окупанти вбили пенсіонера та викрали його автомобіль: подробиці - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: