05.04.2024, 11:46

Нічна атака БПЛА: Вибухи прогриміли у трьох російських містах, де розташовано військові аеродроми

Взрывы прогремели в трех российских городах, где расположены военные аэродромы

Три російських міста, де розташовано військові аеродроми армії РФ, у ніч проти 5 квітня зазнали масованої атаки безпілотників. Вибухи лунали у Ростовській та Саратовській областях, а також у Краснодарському краї.

У ніч проти 5 квітня було масово атаковано військові аеродроми у Морозовську Ростовської області, Енгельсі Саратовської області та Єйську в Краснодарському краї, повідомляє Час Пік із посиланням на російські ЗМІ.

Спочатку вибухи лунали у Морозовську та Єйську, пізніше - в Енгельсі. Під ударом опинилися міста, де розташовано військові аеродроми. Російська влада цю інформацію офіційно не підтверджує. У Міноборони РФ заявили, що протягом минулої ночі та зранку 5 квітня "припинено спроби терористичних атак із застосуванням БПЛА літакового типу".

"Дежурними засобами ППО перехоплено та знищено над територіями Ростовської (44БпЛА), Саратовської (1БПЛА), Курської (1БПЛА) та Бєлгородської (1БПЛА) областей, а також над територією Краснодарського (6БПЛА) краю", - заявили у відомстві.

Місцеві жителі повідомляють у соцмережах про кілька "прильотів" та удари по аеродромах, та відзначили, що безпілотники літали дуже низько.

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв підтвердив атаку БПЛА, проте заявив лише про пошкодження електропідстанції у Морозовському районі. У місті після атаки БПЛА спостерігалися проблеми з електрикою, ведуться роботи з відновлення енергопостачання.

Аеродром "Морозовськ" розташовано за 3 км на південний захід від міста Морозовську. На аеродромі базується 559-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк. На аеродромі дислоковані бомбардувальники Су-24, Су-24М та Су-34.

OSINT-дослідник MT Anderson повідомив, що 4 квітня на авіабазі в Морозовську знаходилося 24 винищувачі Су-34 та три Су-35.

Фото: MT Anderson/X

У Єйську розташовано аеродром спільного базування ВМФ, ВПС та Федерального агентства повітряного транспорту РФ (Росавіація). Тут базується 859 Центр бойового застосування та перенавчання льотного складу морської авіації ВМФ РФ та 190 навчальний змішаний авіаційний полк ВМФ.

Місцеві жителі повідомляють, що в районі місцевого аеродрому, крім гучних вибухів, чули звуки автоматних черг.

Вранці атаки безпілотників зазнало місто Енгельс, де також знаходиться військовий аеродром, де базуються важкі бомбардувальники Ту-95 та Ту-22. Місцеві паблики писали про вибухи в районі аеродрому.

Точних даних про пошкодження в Енгельсі та Єйську поки що немає. Місцева влада заявляє, що всі БПЛА було знищено, постраждалих та руйнувань інфраструктури під час падіння уламків нібито немає.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк