03.04.2024, 08:36

На Тайвані стався потужний землетрус: є загроза цунамі, руйнування та жертви

На Тайване произошло мощное землетрясение

Біля східного узбережжя Тайваню вранці 3 квітня стався землетрус магнітудою до 7,5 балів, за яким були десятки повторних підземних поштовхів. Є руйнування та жертви.

Біля узбережжя Тайваню вранці 3 квітня стався землетрус. За ]]>даними ]]>Центральної метеорологічної служби Тайваню (CWA), епіцентр знаходився біля східного узбережжя острова за 25 км на південний схід від міста Хуалянь, осередок залягав на глибині 15,5 км, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

Цей землетрус став найпотужнішим на острові за останні 25 років. У вересні 1999 року землетрус магнітудою 7,6 спричинив загибель 2,4 тис. людей.

Сейсмологи попередили про можливе цунамі заввишки до трьох метрів, тому людей попросили перебратися у більш високі та безпечні місця. Крім Тайваню своїх громадян про можливе цунамі попередила влада Японії та Філіппін. Вони видали накази про евакуацію людей із прибережних районів.

Перше цунамі заввишки 30 см зафіксували на віддаленому острові Йонагуні, розташованому за 110 км від Тайваню. Влада Японії попередила, що за ним можуть бути більш високі хвилі.

За даними місцевих ЗМІ, на півдні Тайваню зруйновано кілька будівель, під завалами перебувають люди, проте офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає. По всьому острову фіксуються відключення електрики та збої інтернету.

На даний момент відомо про 4 загиблих та понад 100 постраждалих. Триває евакуація мешканців із постраждалих районів. За інформацією сейсмологів, найближчими днями можливі нові поштовхи.

Згодом Тихоокеанський центр попередження про цунамі оголосив, що загроза вже пройшла.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: