31.03.2024, 20:12

Теракт у московському "Крокус Холі": Росія офіційно звинуватила Україну і вимагає арешту Малюка

Марина Гончар | Всі новини автора
малюк

У Росії триває пошук "слідів України" у теракті, що стався під Москвою в "Крокус Сіті Холі". Цього разу представники окупаційної влади офіційно звинуватили Україну у нібито причетності до стрілянини.

Відповідне звернення до української влади з'явилося у неділю, 31 березня 2024 року, на сайті Міністерства закордонних справ Росії, передає Час Пік.

"Здійснений 22 березня у місті Красногорську і кривавий терористичний акт, що шокував увесь світ, - далеко не перша терористична атака проти нашої країни останнім часом. Проведені російськими компетентними органами слідчі дії вказують на те, що сліди всіх цих злочинів ведуть в Україну", - стверджує МЗС РФ.

До "варварських терактів із застосуванням вибухових пристроїв", начебто влаштованих Україною в Росії й на захоплених територіях, російські дипломати також зараховують загибель російських пропагандистів Дар'ї Дугіної та Владлена Татарського, загибель 5 осіб на незаконно спорудженому Кримського мосту, а також поранення письменника Захара Прилєпіна та його водія, поранення 42 людей під час вибуху в кафе в Санкт-Петербурзі під час знищення Татарського.

Окупанти зажадали арешту голови СБУ Василя Малюка, який, за словами росіян, "цинічно визнав 25 березня організацію Україною підриву Кримського мосту в жовтні 2022 року, що розкрив деталі організації інших терактів у Росії".

Крім того, російська сторона у своєму пропагандистському дусі вимагає від Києва "негайно припинити будь-яку підтримку терористичної діяльності, видати винних і відшкодувати заподіяний жертвам
збитки".

"Порушення Україною зобов'язань щодо антитерористичних конвенцій спричинить її міжнародно-правову відповідальність", – цинічно заявили росіяни.

Нагадаємо, 26 березня Басманний суд Москви заочно заарештував голову Служби безпеки України Василя Малюка за звинуваченням у терористичному акті. 

Читайте також: Астролог назвав місяць, коли помре Путін

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк