31.03.2024, 12:05

У РФ розпочинається весняний призов: планують призвати на військову службу 150 тисяч росіян

В РФ начинается весенний призыв

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про весняний призов на військову службу. Згідно з указом, на військову службу в РФ призвуть 150 тисяч осіб.

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про весняний призов на військову службу. Про це ]]>йдеться ]]>на російському порталі офіційного опублікування правових актів, повідомляє Час Пік.

У РФ призов на строкову службу проводять двічі на рік - навесні та восени. Термінова військова служба РФ триває 12 місяців.

Згідно з указом Путіна, з 1 квітня по 15 липня на військову службу в РФ призвуть 150 тисяч осіб віком від 18 до 30 років (раніше було до 27 років).

Нагадаємо, закон про підвищення призовного віку в РФ набув чинності з 1 січня 2024 року. У липні 2023 року Держдума одразу у другому та третьому читаннях прийняла поправки щодо зміни призовного віку, відхиливши ті, що стосувалися поетапного підвищення нижньої вікової планки з 18 до 21 року. Путін підписав закон у серпні, а набрав він чинності 1 січня 2024 року.

Як стверджують у Кремлі, солдати строкової служби не стають учасниками т.зв. СВО. Проте, російські ЗМІ вже неодноразово писали про те, що солдат строкової служби активно намагаються переконати укладати контракти з ЗС РФ для участі у бойових діях на території України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: