23.03.2024, 09:26

В ООН "висловили обурення" через удари РФ по енергосистемі України

оон

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш "рішуче засудив" масовані ракетні удари та атаки безпілотників по українським енергооб'єктам та цивільній критичній інфраструктурі.

Про це ]]>повідомляється]]> на сайті Організації об'єднаних націй, передає Час Пік.

Реакцію Гутерреша на черговий масштабний повітряний удар з боку РФ по Україні 22 березня навів заступник та речник генсека ООН Фархан Хак.

"Генеральний секретар приголомшений убивствами та руйнуваннями, що продовжуються, і ще раз підкреслює, що напади на цивільних осіб і цивільну інфраструктуру порушують міжнародне гуманітарне право; вони неприйнятні і повинні припинитися негайно", - заявив він.

В ООН озвучили, що останній російський удар РФ по Україні спричинив порушення водопостачання в деяких регіонах і залишили без світла понад 1,5 мільйона громадян у Харкові, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Одеській, Донецькій, Сумській та Кіровоградській областях.

У свою чергу координатор гуманітарних питань ООН Деніз Браун заявила, що "обурена масштабами сьогоднішніх атак (удар, який було здійснено 22 березня - ред.) російських Збройних сил на енергетичну інфраструктуру по всій Україні".

Читайте також: Росіяни вдарили ракетами по найбільшій гідроелектростанції України - ДніпроГЕС: що відомо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк