22.03.2024, 23:51

Теракт у Москві — спланована і свідома провокація російських спецслужб за вказівкою Путіна, - ГУР

Марина Гончар | Всі новини автора
крокус

Сьогодні столиця Росії стала свідком загадкової події - теракту, який, за повідомленнями, є спланованою і свідомою провокацією російських спецслужб за вказівкою самого Путіна. Цей акт насильства має за мету не лише виправдання ще більш жорстких ударів по Україні, але й можливу тотальну мобілізацію на території Росії.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки, передає Час Пік.

Заява Пєскова, речника Кремля, що пролунала незадовго до теракту про "війну", могла виявитися лише фальстартом ще однієї кремлівської "спецоперації". Путін має довгий досвід організації подібних терактів як засобу зміцнення своєї влади, починаючи з подій на Каширському шосе. І сьогоднішня трагедія може стати початком нової хвилі репресій та ескалації конфлікту.

"Вочевидь, кремль може звинуватити в організації теракту Україну і використати розстріл власних громадян як привід для ще більш жорстоких ударів по цивільній інфраструктурі та вбивств цивільних українців. Сьогоднішній удар по цивільній інфраструктурі України - це ще одна ланка в ескалації, ініційованій Путіним", - йдеться у повідомленні. 

Путін неодноразово намагався залякати Захід в тому числі застосуванням ядерної зброї. Тож цей теракт може використати як ще одну "підставу" для посилення агресії. 

"Безперешкодне пересування групи бойовиків з автоматами центром Москви, як і маса інших беззаперечних доказів, свідчать про те, що розстріл в "Крокус Сіті Хол" був організований російськими спецслужбами. Про підготовку теракту попереджали і міжнародні посольства", - запевнили у ГУР. 

Російські ЗМІ пишуть, що, за попередніми даними, 40 людей загинули, а кількість потерпілих зросла до 140.

Площа пожежі в Крокусі становить 12 тисяч квадратних метрів. Почала руйнуватися покрівля самої будівлі.

За даними Mash, очевидці повідомляють, що перед нападом на вході в "Крокус Сіті Холл" не працювали рамки металодетекторів, а охорона не перевіряла сумки біля входу до будівлі:

Росіяни повідомили, що у Підмосков'ї та інших регіонах Росії скасовують розважальні та масові заходи, переривають концерти.

Читайте також: Невідомі відкрили стрілянину у концертному залі у Підмосков'ї: будівля горить, відомо про 12 загиблих

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк