19.03.2024, 08:25

Атака БПЛА на Бєлгород: пошкодження отримав завод "БєлЕнергоМаш"

Атака БПЛА: повреждения получил завод "БелЭнергоМаш"

У Бєлгороді ввечері 18 березня знову було неспокійно. Влада заявила про роботу ППО, а у Міноборони РФ - про знищення всіх ворожих цілей. Тим часом у мережі показали наслідки роботи російської ППО.

Російський Бєлгород ввечері 18 березня атакували безпілотники. На підльоті до міста було збито 8 повітряних цілей. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Про це ]]>заявив ]]>губернатор області В'ячеслав Гладков, повідомляє Час Пік.

Раніше Міноборони РФ прозвітувало про знищення БпЛА літакового типу над територією Бєлгородської області.

Місцеві Telegram-канали опублікували низку відео, на яких видно наслідки атаки. Судячи з кадрів, пошкодження зазнало одне з промислових підприємств. Український військовий журналіст Андрій Цаплієнко уточнив у Telegram, що, ймовірно, йдеться про завод "Енергомаш".

На опублікованих відео можна побачити безліч уламків всередині цеху, а також пошкоджену техніку. Автор одного з роликів повідомляє, що було влучання у цех автозварювання.

"У Бєлгороді внаслідок падіння уламків пошкоджено покрівлі на території двох промислових приміщень та вибито вікна в одній із будівель закладу охорони здоров'я. Також пошкоджено легковий автомобіль", - повідомив губернатор області.

Жителі Бєлгорода дедалі частіше висловлюють невдоволення тим, що на їхні голови щодня падають уламки від збитих БПЛА та частини ракет ППО. Вони не розуміють, чому мають страждати, якщо т.зв. СВО йде на території України. "СВО йде за планом", як заявив Путін...

Белгород, новости соцсетей

Довідково: АТ "БєлЕнергоМаш" - провідне енергомашинобудівне підприємство РФ, постачальник продукції для атомної та теплової енергетики. Виготовляє та постачає сполучні елементи, деталі та складальні одиниці трубопроводів для енергоблоків різної потужності теплових електричних станцій (ТЕС). У лютому 2020 року 100% акцій АТ "БєлЕнергоМаш" придбала "Об'єднана металургійна компанія".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк