16.03.2024, 14:44

У російському Бєлгороді через обстріли припиняють роботу торгові центри та навчальні заклади

обстрелы Белгорода

Торгові центри Бєлгорода та Бєлгородського району 17 та 18 березня закриють через обстріли. У школах та коледжах скасовують заняття. "СВО" йде за планом...

Жителі російського Бєлгорода спокійно ставилися до обстрілів Харкова та смертей українців під час обстрілів армії РФ. Багато хто радів, читаючи про удари по українських містах. Але щось пішло не так, і тепер жителі Бєлгорода щодня чують вибухи, ховаються у бомбосховищах, плачуть через руйнування та втрати. Але як заявив їхній улюблений президент, "СВО йде за планом", повідомляє Час Пік.

Вранці 16 березня у Міноборони РФ заявили, що над Бєлгородською областю силами ППО нібито знищено вісім снарядів РСЗВ RM-70 Vampire та три безпілотники. Ці заяви мало заспокоюють жителів Бєлгорода, оскільки тепер вони щодня відчувають, що таке війна.

Щодня у місті лунають вибухи, щодня підраховують збитки та зростає кількість жертв. За інформацією губернатора області В'ячеслава Гладкова, в результаті обстрілу вранці 16 березня загинуло двоє людей: чоловік та жінка.

"Чоловік їхав за кермом вантажівки, коли в нього влучив снаряд, після цього машина врізалася в пасажирський автобус... Ще одна жінка загинула в гаражному кооперативі, куди вона разом із сином прийшла годувати собак. За життя її сина борються медики - у чоловіка осколкові поранення потиличної частини голови, плеча та грудної клітки. Ще двоє чоловіків отримали закриті черепно-мозкові травми", - написав Гладков у ]]>Telegram]]>.

За його даними, у Бєлгороді різні пошкодження виявлено у 106 квартирах 22 багатоквартирних будинків, одному приватному житловому домоволодінні, гаражі, на двох соціальних об'єктах та двох госпсуб'єктах. Також пошкоджено 64 автомобілі. Є пошкодження будинків, авто, ТЦ в області.

Як заявив Гладков, ситуація досить складна й у місті, й у Бєлгородському районі. Тому з міркувань безпеки було прийнято рішення призупинити роботу ТЦ, шкіл, дитячих садків.

Торгові центри Бєлгорода та Бєлгородського району будуть закриті у неділю та понеділок, 17 та 18 березня, у школах та коледжах у ці дні не буде занять, у тому числі дистанційних. За словами Гладкова, обмежити роботу рекомендують й вишам. Батьків, чиї діти ходять до дитячих садків, просять по можливості залишити їх вдома у ці дні.

Що ж, коли ти вперто не помічаєш, що твоя країна підло напала на сусідню державу й вбиває мирних людей, війна несподівано може постукати до твоєї хати...

обстрелы Белгорода обстрелы Белгорода обстрелы Белгорода обстрелы Белгорода ​​​​​​​обстрелы Белгорода

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк