13.03.2024, 12:54

У Білорусі перевіряють бойову готовність армії: інструкторами виступають громадяни РФ

В Беларуси проверяют боевую готовность армии / Иллюстративное фото

Збройні сили Білорусі проводять комплексну перевірку боєздатності військових частин та з'єднань. Заплановано тренування з бойовими стрільбами.

Міністерство оборони Білорусі 11 березня оголосило про початок перевірки боєздатності з'єднань та військових частин у Збройних силах. Як повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, за інформацією місцевих жителів, інструкторами виступають громадяни РФ, що не знаходить підтримку серед особового складу ЗС Білорусі, повідомляє Час Пік.

"Зокрема, командир окремої служби активних заходів прикордонного комітету Республіки Білорусь, полковник Ігор Крючков в розмові з колегами заявляє, що йому не подобається, як російські військові інструктори, зокрема, найманці з "ПВК Вагнер" ставляться та поводяться з особовим складом спецпідрозділу білоруських прикордонників.

Наявність російських інструкторів свідчить, що кремль не відмовляється від ідеї використання білоруських військових в своїх цілях", - йдеться у повідомленні ЦНС.

Через рух військової техніки тимчасово обмежено рух цивільного транспорту дорогами загального користування та територіями області.

У ході навчань заплановано переміщення особового складу та військової техніки у визначені райони, зокрема, прикордонні вздовж кордону з Україною, де пройдуть тренування, зокрема з бойовою стріляниною.

"У Білорусі з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну практично безперервно тривають військові навчання з метою тиску на українське військово-політичне керівництво", - зазначили у ЦНС.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк