03.03.2024, 14:02

Канада оголосила про нові санкції проти РФ через смерть Навального

Канада объявила о новых санкциях против РФ

Канада у неділю, 3 березня, оголосила про новий раунд санкцій проти РФ через смерть російського опозиціонера Олексія Навального.

Санкції торкнуться співробітників прокуратури, судової та кримінально-виправної системи. Про це повідомляє "]]>Reuters]]>" із посиланням на МЗС Канади, передає Час Пік.

Як зазначила у своїй заяві міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі, нові санкції будуть стосуватися шістьох російських чиновників, у тому числі високопосадовців й високопоставлених співробітників російської прокуратури, судової та пенітенціарної служб.

Раніше вісім країн Європейського союзу призвали накласти санкції на російських прокурорів, суддів та співробітників пенітенціарної системи у зв'язку зі смертю російського опозиціонера Олексія Навального.

Нагадаємо, про смерть Олексія Навального в ВК-3 "Полярный волк" стало відомо 16 лютого. 1 березня опозиціонера поховали на Борисівському цвинтарі у Москві. Після смерті Навального санкції проти РФ розширили кілька країн, зокрема США та Австралія.

Російський публіцист Олександр Невзоров вважає, що "похорон Навального став демонстрацією позамежного боягузтва так званої російської еліти".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк