27.02.2024, 20:09

У Франції прокоментували, що Макрон мав на увазі під відправкою військ в Україну

Оксана Мовчан | Всі новини автора
пролдж

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне роз'яснив слова президента Макрона про те, що Париж може відправити війська до України.

Про це повідомляє інформаційний ресурс ]]>Reuters]]>, передає Час Пік.

Очільник МЗС Франції Стефан Сежурне пояснив, що війська західних країн у разі теоретичного відправлення до України, яке запропонував раніше Еммануель Макрон, не братимуть участі в бойових діях.

Французький міністр під час спілкування в парламенті пояснив, що Париж "повинен розглянути нові дії на підтримку України".

"Вони повинні відповідати дуже конкретним потребам, я маю на увазі, зокрема, розмінування, кіберзахист, виробництво зброї на місці, на українській території. Деякі з цих дій можуть потребувати присутності на українській території, не переходячи водночас межу бойових дій", – сказав Сежурне.

Він додав, що "нічого не можна виключати", адже це "було і залишається сьогодні позицією президента республіки".

У Кремлі на заяву Макрона відреагували заявою, що присутність західних наземних військ в Україні зробить неминучим пряме зіткнення Росії і НАТО.

Однак Німеччина, Велика Британія, Іспанія, Польща та Чехія відмежувалися від будь-яких припущень про те, що вони можуть залучити наземні війська до війни в Україні.

"...На українській землі не буде ні сухопутних військ, ні солдатів, яких туди відправлять європейські країни чи країни НАТО", — заявив у вівторок канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Іспанія також не збирається відправляти бойові підрозділи до України.

"Єдність була і є найефективнішою зброєю, яку має Європа протистояти нападу президента Росії Володимира Путіна", – сказала речниця іспанського уряду Пілар Алегрія.

Читайте також:

Європарламент проголосував за виділення Україні 50 млрд євро

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк