20.02.2024, 15:58

Блокада шести пунктів пропуску: детальніше про ситуацію на кордоні з Польщею

Оксана Мовчан | Всі новини автора
івукамс

Польські фермери у вівторок, 20 лютого, розпочали акції протесту на усій території країни. Вони блокують не лише пункти пропуску на кордоні з Україною, але й деякі дороги національного й обласного значення, а також проводять акції у низці міст, частково блокуючи рух і там. Локально до акцій протесту долучаються представники польських мисливських товариств.

Про це повідомили у ]]>RMF24]]>, передає Час Пік.

Головні вимоги протестувальників - заборона імпорту української агропродукції й відмова Польщі від Європейського "зеленого курсу".

За даними польського видання, найбільшу увагу фермери зосередили на блокаді пункту пропуску "Дорогуськ - Ягодин". Туди у вівторок мають з'їхатися аграрії з усієї Польщі та їхні колеги з інших країн.

Кореспонденти RMF24 повідомляють, що намір фермерів полягає у тому, аби зробити протест "більш відчутним". Попередньо, вони планують не пропускати жодну вантажівку до 18:00 за місцевим часом. Також вони запрошують представників польського уряду на переговори.

Блокада доріг на території Польщі, ймовірно, теж може тривати до вечора, розповіли журналістам учасники протестів.

Загалом, 20 лютого польські страйкарі ще більше обмежили рух транспортних засобів одразу на кількох КПП на кордоні з Україною.

Зокрема, вони повністю заблокували рух вантажівок через пункт пропуску "Медика-Шегині". Термін завершення блокування наразі не відомий. Біля КПП "Долгобичув-Угринів" протестувальники планують перекрити рух для усіх видів транспорту до 17:00 20 лютого.

У пункті пропуску  "Зосін-Устилуг" польські фермери обмежуватимуть з 13:00 по 16:00 рух автобусів, вантажних та легкових транспортних засобів в обох напрямках. Обіцяють пропускати лише вантажівки з гуманітарною допомогою, повідомляють у ДПСУ.

На КПП "Корчова-Краківець" до  21:00 буде заблокований виїзд вантажівок з Польщі, крім тих, які перевозять критичні вантажі. Очікується, що автобуси, мікроавтобуси, легкові автомобілі в обидва напрямки зможуть рухатися безперешкодно.

А на КПП "Гребенне-Рава-Руська" протестувальники з 13:00 20 лютого повністю заблокували рух в обох напрямках для всіх категорій транспортних засобів, крім тих, які везуть критично важливі вантажі та гуманітарну допомогу.

Читайте також: 

Євросоюз продовжив дію антиросійських санкцій до 24 лютого 2025 року

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк