18.02.2024, 21:34

Поляки почали протестувати на залізницях проти українців - ЗМІ

Марина Гончар | Всі новини автора
залізниця

Польські протестувальники розпочали акцію протесту на залізницях. Люди з прапорами та плакатами висловлюють невдоволення проти українців.

Фото та відео з нових акцій протесту публікують українські Telegram-канали, передає Час Пік.

На відео видно сільськогосподарську техніку та протестувальників. Також, на фото зображений плакат з написом: "Валіть додому, невдячні с*чі діти".

Протести фермерів тривають вже багато тижнів не лише в Польщі, але й по всій Європі. Виробники виступають не лише проти неконтрольованого продовольства з України, але й проти правил ЄС, пов’язаних з Європейським зеленим курсом.

Так, польські фермери оголосили про новий загальнонаціональний страйк, який розпочався 9 лютого і має тривати до 10 березня. Протестувальники планують блокувати всі прикордонні переходи між Польщею та Україною, а також дороги й автомагістралі по всій країні.

Це пов’язано із рішенням Європейської комісії продовжити скасування імпортних мит для сільськогосподарських товарів з України на 2024 рік. Ця ініціатива збереже безмитний доступ українських підприємців на європейські ринки, сприяючи стабільності економіки та розширюючи можливості для українського бізнесу.

Однак, вона також створює істотні проблеми для аграріїв з європейських країн.

Протестувальники також кажуть, що Україна експортує продукти з підвищеним вмістом ГМО, і вони виступають проти цього.

Читайте також: Чехія знайшла для України 800 тисяч снарядів, які може переправити на фронт вже за кілька тижнів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк