14.02.2024, 13:43

Лавров зробив заяву щодо "дипломатичного" закінчення війни, - ЗМІ

Оксана Мовчан | Всі новини автора
сидор

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія нібито готова до дипломатичного закінчення війни проти України, але за однієї умови. 

Про це повідомлять російські ЗМІ з посиланням на заяву Лаврова в Держдумі РФ 14 лютого, передає Час Пік.

"Ми залишаємося відкритими для політико-дипломатичного врегулювання на основі врахування наших законних інтересів, на основі врахування реалій, які склалися за довгі роки і які зараз призвели до нинішньої ситуації", - сказав він.

Також Лавров додав, що оскільки "західні країни" не хочуть враховувати інтереси Москви та "реалії, що склалися на землі", то варіантів домовитися "поки що не проглядається".

"Однак, за відсутності у тих, хто оголосив нам війну, серйозних пропозицій і (з урахуванням) їхнього небажання враховувати ні наші інтереси, ні реалії на землі, говорити за столом переговорів поки що не вийде. Варіантів таких не проглядається", - сказав Лавров.

Він також заявив, що нібито Вашингтон і його союзники "не полишають мрій" про нанесення Росії стратегічної поразки. 

Міністр країни-агресорки вкотре повторив, що безпека Росії й захоплених окупантами українських територій нібито "буде надійно забезпечена, а цілі спецоперації (війни проти України − ред.) у цьому контексті будуть досягнуті".

Читайте також:

"Лисичанська Бельгія": як росіяни знищують історичну та культурну спадщину Лисичанська

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк