15.11.2023, 07:19

Сі Цзіньпін прибув із візитом до США

Си Цзиньпин прибыл с визитом в США

Президент Китаю Сі Цзіньпін прибув із візитом до США, де проведе зустріч із президентом США Джо Байденом.

Сі Цзіньпін прибув із візитом до США вперше з 2017 року. Він планує зустрітися з Байденом у районі затоки Сан-Франциско вранці 15 листопада, а потім відвідати щорічний саміт Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС), повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

У США на злітній смузі в Сан-Франциско китайського лідера зустріли американські чиновники, серед яких міністерка фінансів Джанет Єллен.

Спікер Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі повідомив, що Джо Байден та Сі Цзіньпін обговорять конфлікт Ізраїлю та ХАМАСу в Газі, підтримку США України у боротьбі проти агресії РФ, також серед головних тем будуть економічні питання.

"Думаю, вони, безумовно, будуть говорити про те, що відбувається в Україні, і президент чітко дасть зрозуміти, що ми й надалі підтримуватимемо Україну проти російської агресії", - сказав під час прес-брифінгу на борту президентського літака координатор Ради нацбезпеки Білого вдома Джон Кірбі.

Раніше американський президент заявляв, що його метою в переговорах буде покращення відносин з Китаєм. За словами Байдена, він прагнутиме відновити нормальну комунікацію між двома наддержавами, включаючи контакти між військовими.

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк