03.09.2023, 09:08

Супертайфун у Китаї: людям до 50 кг заборонили виходити на вулицю - відео

Віктор Білий | Всі новини автора

У Китаї людям вагою до 50 кг заборонили виходити надвір через супертайфун. Країну вже кілька днів накриває тайфун Саола.

Про це пише BBC, передає Час Пік.

Найсильніше негода лютує у Гонконгу та інших південних прибережних регіонах. В останні два дні швидкість вітру у цих регіонах досягала 200 км/год. Лише у Гонконгу отримали травми від стихії щонайменше 75 людей.

ЗМІ повідомляють про одного загиблого в Китаї та ще одного на Філіппінах.

Майже 900 тисяч людей було евакуйовано у безпечні місця, а здебільшого Гонконгу та інших прибережних районів південного Китаю призупинили роботу бізнесу, транспорту та шкіл.

Метеорологічне бюро провінції Гуандун повідомило, що о 3:30 ранку за місцевим часом потужний шторм обрушився на околиці міста Чжухай, що на південь від Гонконгу.

Прогнозувалося, що він рухатиметься у південно-західному напрямку вздовж узбережжя провінції Гуандун зі швидкістю близько 17 км/год, поступово сповільнюючись, перш ніж вирушити до моря.

"У п'ятницю 780 тисяч людей у провінції Гуандун було вивезено з небезпечних районів, як і ще 100 тисяч людей у сусідній провінції Фуцзянь. У порт повернулося понад 80 тисяч рибальських суден", - пише видання.

Залізнична влада зупинила всі поїзди, які в'їжджають до провінції Гуандун або виходять із неї з вечора п'ятниці по вечір суботи, повідомила китайська державна телекомпанія CCTV.

Обсерваторія Гонконгу перед ураганом випустила попередження про ураган №10, що є найвищим попередженням у рамках погодної системи міста. Це було перше подібне попередження після тайфуну Мангхут, який обрушився на Гонконг у 2018 році.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія анімації "Час Пікчерс продакшн" в колаборації з гуртом FoxBox до Дня Незалежності України презентують кліп нової пісні "Задля тебе". У цей непростий для всіх українців час дуже важливо оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: Прогноз погоди на 3 вересня: синоптик попередила про сильні зливи

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: