12.08.2023, 11:55

"Пересуваються човнами": У російському Уссурійську прорвало дамбу (відео)

Марина Гончар | Всі новини автора
русня втопла

У російському місті Уссурійськ Приморського краю після сильних дощів прорвало дамбу, яка захищала місто від повеней. Місцеві жителі на човнах добираються до своїх будинків.

Про це повідомляють у місцевих ТГ-каналах, передає Час Пік.

Вода заливає вулиці, затоплює будинки та квартири, зносить мости.

У диспетчерській службі Уссурійська кажуть, що все почалося з переливу через верх греблі вночі. Вона не витримала напору води та впала.

"Затоплений район центрального ринку, від будинків на вулиці Пушкіна видно лише дахи. Люди або евакуювалися самі, або їх вивезли рятувальники. Підтоплені мости, один із них просто знесло, пересуватися містом дуже важко - машини можуть буквально "плисти" і то не скрізь ", - йдеться у повідомленні.

За ніч із міста евакуювали близько 200 людей. Попри це, місцева влада каже, що "все нормально".

"Ми заздалегідь знали, що води дуже багато. Серйозної небезпеки у зв'язку з проривом немає, ми всіх мешканців попередили, всіх вивезли, все, можна сказати, нормально. Промоїну зараз ніяк не усунути", - сказав голова Уссурійського міського округу.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам сьомий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: У підмосковному Одінцово масштабна пожежа: "несподівано" спалахнули склади

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк