20.07.2023, 22:52

Пекін відреагував на пошкодження консульства КНР під час обстрілу Одеси

Марина Гончар | Всі новини автора
одесса

У Міністерстві закордонних справ Китаю підтвердили, що дипломатичне представництво країни в Одесі було пошкоджено під час удару РФ у ніч на 20 липня. Вони запевняють, що КНР "вживе всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки китайських установ та громадян в Україні".

Про це повідомляють у пресслужбі МЗС Китаю, передає Час Пік.

За словами речника МЗС КНР, ніхто зі співробітників консульства не постраждав, пошкодження отримала лише будівля.

"Біля генерального консульства Китаю в Одесі стався вибух. Вибуховою хвилею пошкодило частину стіни і вибило шибки. Співробітники консульства на той час давно покинули приміщення, і ніхто не постраждав", — розповів спікер.

Він додав, що Пекін стежить за розвитком подій та підтримує зв'язок із Росією та Україною.

"Ми вживемо всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки китайських установ та громадян КНР в Україні", — запевнив представник МЗС Китаю.

Нагадаємо, у ніч на 20 липня російські окупанти завдали комбінованого удару по Одесі та області, внаслідок чого постраждали об'єкти портової інфраструктури, житлові будинки, а також складські приміщення.

Станом на 11:08 з'явилася інформація про одного загиблого – це охоронець цивільної будівлі, хлопець 2002 року народження.

Усього внаслідок удару постраждали 8 осіб, серед яких троє співробітників ДСНС. Троє постраждалих, серед яких і рятувальник, госпіталізували, усі вони в стані середнього ступеня важкості. У людей осколкові поранення та отруєння продуктами горіння.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "На декількох напрямках маємо успіхи": Залужний розповів Міллі про контрнаступ ЗСУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк