12.07.2023, 19:43

Путін поїде до Китаю: що відомо

Оксана Мовчан | Всі новини автора
бебебе

У Кремлі заявили, що поїздка Путіна до Пекіна у порядку денному. Він найближчими місяцями полетить у Китай.

Про це повідомляють російські ЗМІ, передає Час Пік.

На другий день саміту НАТО, який відбувається у Вільнюсі, у Кремлі оголосили, що Путін найближчими місяцями вирушить до Китаю для переговорів із Сі Цзіньпіном, "щоб скористатися хорошою динамікою зв'язків". 

Про запланований візит Путіна до Китаю оголосив прессекретар Кремля Дмитро Пєсков на своїй щоденній пресконференції у середу, 12 липня.

"Візит Путіна стоїть на порядку денному, точний час ще не визначений. Зараз абсолютно сприятливий час для збереження високої динаміки розвитку російсько-китайських двосторонніх відносин", - сказав він.

Пєсков заявив, що взаємодія Росії й Китаю ніколи не була спрямована проти третіх країн, а на користь російського і китайського народів, попри те, що Росія вже понад рік веде криваву війну проти України.

"Теми досить об'ємні, звичайно, в першу чергу це двостороннє торговельно-економічне співробітництво, але також важливо обмінятися думками про ситуацію у світі, в різних регіонах, які мають особливе значення для кожної з наших країн", – сказав Пєсков та додав, що існує потенціал для "конструктивної взаємодії" між Росією і Китаєм.

Російський сенатор Андрій Денисов, перший заступник голови Комітету з міжнародних справ, заявив напередодні з Пекіна пропагандистам агентства ТАСС, що Сі сказав голові Ради Федерації Федеральних Зборів РФ Валентині Матвієнко, що очікує Путіна в жовтні.

Як відомо, у лютому 2022 року, незадовго до початку війни проти України, Путін і Сі проголосили в Пекіні “безмежну дружбу” між своїми країнами. 

У березні 2023 року під час візиту Сі до Росії китайський лідер намагався переконати Путіна у своїй мирній ініціативі з 12 пунктів і, як повідомляла Financial Times, застерегти свого російського колегу від використання ядерної зброї. 

Нещодавно прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін відвідав Пекін для відновлення консультацій. 

У квітні Москву відвідав міністр оборони Китаю Лі Шанфу, а в травні - спецпредставник Китаю з Євразійського регіону Лі Хуей, який представив план щодо мирного врегулювання конфлікту в Україні.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

"Непростий, але успішний": Якими стали результати саміту НАТО для України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк