03.06.2023, 12:31

Китай збирається відправити другу "миротворчу" делегацію до Європи

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Китай

Китай збирається відправити до країн Європи другу "миротворчу" делегацію для переговорів щодо російсько-української війни.

Про це повідомляє ]]>Reuters]]>, передає Час Пік.

Як заявив посол Китаю Лі Хуей, його попередньої поїздки до Європи було недостатньо, вона не зможе призвести до швидкого результату. Він заперечив те, що Китай підтримує припинення війни без повернення Україні територій, тимчасово окупованих Росією.

Спецпредставник повідомив, що сторонам складно знайти спільну мову:

"Ми відчули, що існує велика прірва між позиціями обох сторін... Китай готовий активно розглянути питання про направлення ще однієї делегації до відповідних країн для участі в діалозі щодо врегулювання "кризи" в Україні", — сказав він.

Також Лі Хуей додав, що Пекін зробить усе можливе, щоб допомогти врегулювати конфлікт.

Нагадаємо, що представник уряду Китаю під час поїздки до декількох європейських країн, де зустрівся з місцевими дипломатами, закликав їх негайно вимагати перемир'я між Україною та РФ. На думку європейських дипломатів, заяви Лі не були щирими. Водночас у Китаї хотіли перевірити рівень об’єднаності західних союзників України.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Країна-агресорка заблокувала роботу зернової угоди: що відомо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: