18.04.2023, 15:16

Тайвань придбає американські ракети, щоб оборонятися від Китаю

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Китай і Тайвань

Тайвань збирається придбати до 400 ракет Harpoon у США через потенційну загрозу зі сторони Китаю.

Про це з посиланням на ]]>Bloomberg]]> повідомляє Час Пік.

Повідомляється, що Тайвань придбає близько 400 ракет Harpoon, які потрібні для оборони острова від Китаю. Ще у 2020 році через напружені відносини між країнами Тайвань оголосив про плани придбати наземні протикорабельні ракети Harpoon виробництва Boeing. Раніше Тайвань купував корабельні версії Harpoon, які виробляє Boeing Co. Тепер він планує закупити ракети для наземного базування.

"Пентагон оголосив про контракт на 1,7 мільярда доларів з Boeing 7 квітня, але не згадав Тайвань як покупця. Угода відбувається через напруженість між США і Китаєм, особливо щодо Тайваню, автономного острова, який Китай називає частиною своєї території", - пише видання.

Нагадаємо, що нещодавно глава МЗС Тайваню Джозеф Ву повідомив, що, можливо, Китай готується до війни проти Тайваню. Острів засуджує військові навчання КНР. Він наголосив на тому, що Тайвань має підготуватися, щоб бути готовим оборонятися. Причиною початку навчань стала робоча поїздка президентки Тайваню Цай Інвень до США, що не сподобалось Пекіну. Китай вважає острів своєю територією і не заперечує можливість застосування сили, щоб взяти його під свій контроль.

Читайте також: 17000 ув'язнених "зникли" з тюрем РФ, - ЗМІ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: