03.11.2022, 12:56

Молдова вперше імпортувала газ за реверсною схемою

Молдова впервые импортировала газ по реверсной схеме

Молдова вперше в історії імпортувала природний газ шляхом реверсу через систему із заходу на схід.

Молдова вперше в історії імпортувала природний газ за реверсною схемою. Про це 3 листопада повідомив міністр інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Андрій Спину, передає Час Пік.

"Республіка Молдова вперше імпортувала природний газ за реверсною системою, із заходу на схід, тим самим розвіявши міф про те, що природний газ і світло можуть надходити лише з Російської Федерації.

Будучи солідарними, намагаючись економити, ми добре переживемо цю зиму, ми вийдемо з холодної пори року з високо піднятою головою, станемо сильнішими та енергонезалежнішими", – ]]>написав ]]>Спіну в Telegram.

За його словами, компанія Energocom купила 5,6 млн кубометрів газу, який було імпортовано через точку підключення "Будніце" у Словаччині на кордоні з Україною.

Поточні запаси природного газу в Молдові досягли 157 млн кубометрів.

Напередодні Андрій Спіну повідомив про купівлю ще 15 млн кубів газу. Він не уточнив, за якою ціною та у кого було придбано цей ресурс.

Він зазначив, що закуплений газ доповнює запаси, які Energocom робить для забезпечення Молдови цієї зими, та сприяє енергетичній незалежності країни.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк