31.10.2022, 18:38

Молдова після інциденту з ракетою оголосила персоною нон грата російського дипломата

Марина Началова | Всі новини автора

Представника посольства РФ у Кишиневі оголошено персоною нон грата в Молдові після того, як уламки російської ракети впали на території країни.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ та європейської інтеграції Молдови, передає Час Пік.

"Міністерство закордонних справ та європейської інтеграції повідомляє, що ухвалило рішення оголосити персоною нон грата на території нашої країни представника Посольства Російської Федерації у Кишиневі, його змушують залишити територію Республіки Молдова", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у другій половині дня 31 жовтня посол РФ у Кишиневі Олег Васнєцов був викликаний у МЗС Молдови, де йому повідомили про видворення дипломата.

У МЗС Молдови заявили, що ракетні удари по Україні продовжують нарощувати безпекові ризики, а громадяни Молдови дедалі більше відчувають руйнівні наслідки війни. Наголошується, що атаки на українську енергетичну інфраструктуру також породжують наростаючі загрози енергетичній безпеці країни.

Нагадаємо, на півночі Молдови в селі Наславча на кордоні з Україною вранці 31 жовтня впали уламки російської ракети, збитої українськими зенітниками.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: