31.10.2022, 14:19

У Молдові впали уламки російської ракети: реакція МЗС України та Молдови

В Молдове упали обломки российской ракеты

На півночі Молдови у селі Наславча на кордоні з Україною вранці 31 жовтня впали уламки російської ракети, збитої українськими зенітниками.

Постраждалих немає, у кількох будинках вибито вікна. Про це ]]>повідомила ]]>прес-служба Міністерства внутрішніх справ Республіки Молдова, повідомляє Час Пік.

За інформацією МВС Молдови, українська влада повідомила про атаку на Дністровську ГЕС в Україні, яка знаходиться на відстані 10 км від Наславчанської ГЕС. Сама гребля не постраждала, загрози повені немає.

Представник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко заявив, що падіння уламків російської ракети у Молдові доводить важливість надання Україні сучасних систем ППО.

"Україна постійно про це говорить: Російська Федерація веде війну не лише проти України, але і проти Європи. Ракетні атаки, які РФ запускає по українських містах з боку Чорного моря, Білорусі, Росії або Каспію, несуть пряму загрозу безпеці сусідніх країн. Саме тому критично важливо, аби Україна якнайшвидше отримала сучасні засоби протиракетної та протиповітряної оборони. Ці системи рятуватимуть життя людей та захищатимуть критичну інфраструктуру", - написав Ніколенко в Facebook.

Міністерство закордонних справ та європейської інтеграції Молдови після обстрілу України вранці 31 жовтня та падіння російської ракети на території Молдови ]]>оприлюднило ]]>заяву, в якій підтвердило своє рішуче засудження ракетних ударів по Києву та іншим містам.

"Ці напади, які ще більше загострюють ситуацію в плані безпеки, є кричущим порушенням міжнародного гуманітарного права, яке забороняє завдавати ударів по цивільних особах та їхній інфраструктурі.

МЗС найрішучішим чином засуджує використання Росією енергоресурсів як зброї", - сказано в заяві.

У МЗС Молдови зазначили, що атаки на енергетичну інфраструктуру України завдають величезних економічних та соціальних збитків усьому Європейському континенту, зокрема, громадянам Молдови, які зазнають на собі наслідки війни по сусідству. 

На молдавсько-українському кордоні 31 жовтня через російські обстріли припинили роботу п'ять контрольно-пропускних пунктів (КПП).

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк