08.06.2022, 08:31

Лавров прибув до Туреччини домовлятися про "коридори" для вивезення зерна з України

Лавров прибыл в Турцию

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров розпочав дводенний візит до Туреччини. В Анкарі відбудуться переговори Лаврова та голови турецького МЗС Мевлюта Чавушоглу.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров увечері 7 червня прибув до Туреччини, щоби зустрітися зі своїм турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу. Про це повідомляє турецьке агентство "Анадолу" із посиланням на повідомлення МЗС РФ, передає Час Пік.

В основі переговорів – відкриття коридору безпеки для суден, що перевозять українське зерно. Туреччина запропонувала супроводжувати морські конвої із заблокованих чорноморських портів України.

Нагадаємо, через війну, яку розв'язала РФ проти України, залишається заблокованою в портах більша частина українського експорту через Чорне море. Це призвело до підвищення цін на зерно та створює серйозну загрозу голоду, особливо в Африці та на Близькому Сході.

РФ захопила значну частину узбережжя України з початку повномасштабного вторгнення 24 лютого, російські військові кораблі контролюють Чорне та Азовське моря.

Президент РФ Володимир Путін минулого тижня заявив президенту Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогану, що Москва готова працювати з Анкарою, щоб розблокувати морські перевезення. При цьому у Кремлі заявляють, що Україні все ще потрібно розмінувати своє узбережжя, щоби можна було експортувати зерно.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк