07.06.2022, 08:20

Борис Джонсон залишається на посаді прем'єр-міністра Великої Британії

Борис Джонсон

Депутати британського парламенту від Консервативної партії за результатами таємного голосування не змогли оголосити вотум недовіри прем'єр-міністру Борису Джонсону.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон отримав вотум довіри від депутатів-консерваторів і зберіг свою посаду, повідомляє Час Пік з посиланням на західні ЗМІ.

Борис Джонсон залишається лідером британських консерваторів та прем'єр-міністром Великої Британії.

Результат оголосив голова Комітету 1922 року сер Грем Бреді, який був уповноважений ініціювати голосування за вотум недовіри Джонсону. За його словами, 211 депутатів (59%) проголосували проти відставки Джонсона, підтримали відставку – 148 (41%).

Вигравши вотум довіри, Джонсон забезпечив собі відстрочку на 12 місяців до нагоди ще однієї спроби парламенту відправити його у відставку.

Нагадаємо, підставою для вотуму недовіри був скандал Partygate - членів уряду та співробітників звинуватили у порушенні карантинних заходів та організації вечірок з алкоголем під час пандемії COVID-19, коли такі збори були заборонені по всій країні.

Сам Джонсон відмовився йти у відставку, заявивши, що виклики, які стоять перед урядом, занадто серйозні.

"Це переконливий результат, вирішальний результат. Він означає, що як уряд ми можемо рухатися далі і зосередитися на речах, які, на мою думку, справді важливі для людей", – сказав Борис Джонсон після голосування.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк