18.03.2022, 12:58

Лавров заявив, що росія не допустить передачі Україні систем С-300 та атакуватиме вантажі

Иллюстративное фото / Открытый источник

Глава МЗС рф Сергій Лавров заявив, що Москва не допустить передачі Україні систем протиповітряної оборони С-300 для захисту від авіаударів, які завдає російська армія.

Передача систем протиповітряної оборони С-300 з інших держав в Україну буде незаконною і Москва не допустить подібних дій. Про це Лавров заявив в інтерв'ю RT, повідомляє Час Пік із посиланням на російські ЗМІ.

Міністр закордонних справ рф Лавров заявив, що росія може атакувати канали поставок в Україну вантажів із західною зброєю для ЗСУ.

"Ми дуже чітко дали зрозуміти, що будь-які вантажі, які заїжджатимуть на територію України, які ми вважатимемо, що перевозять зброю, стануть законною ціллю. Це зрозуміло", – цитує Лаврова російське інформагентство ТАРС.

Лавров зазначив, що у низці країн вважають, що вони можуть попросити системи ПРО у членів НАТО, які мають комплекси ще радянського виробництва.

"Хочу нагадати всім країнам, які можуть розглядати цю ідею, що радянські системи та системи російського виробництва там знаходяться відповідно до міжурядових угод та контрактів, які також мають сертифікат користувача. І цей сертифікат не дозволяє спрямовувати їх до третіх країн", - заявив Лавров. .

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк