31.01.2022, 19:02

У парламенті Нідерландів виступають за надання Україні зброї

Марина Началова | Всі новини автора

Представники правлячої партії та опозиції у парламенті Нідерландів заявили про необхідність надати Україні оборонне озброєння для захисту від російської агресії.

Про це заявив депутат від правлячої партії VVD (Народна партія за свободу та демократію) Рубен Брекельманс, передає Час Пік із посиланням на ЗМІ.

Брекельманс обговорював у телеефірі необхідність допомоги Україні з представницею опозиційної Партії праці Каті Пірі.

Як заявив Брекельманс, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте та міністр закордонних справ Вопке Хекстра мають під час візиту до Києва у вівторок пообіцяти українському уряду структурну військову чи фінансову підтримку у разі, якщо країна вступить у затяжний конфлікт з Росією.

Брекельманс заявив, що нідерландські політики мають приїхати в Україну з конкретними пропозиціями.

"Конкретно про те, що ми можемо надати, і чи це відповідає потребам України. Але також обговорити майбутні сценарії. Якщо продовжиться ескалація, Нідерланди структурно готові, будь то у фінансовому чи матеріальному плані, щоб Україна знала, на що вона може розраховувати", – сказав депутат.

Зокрема, Нідерланди можуть допомогти радарами та датчиками виявлення, високоточною зброєю, протитанковою зброєю або засобами протиповітряної оборони.

Представниця опозиції Каті Пірі вважає, що Нідерланди можуть допомогти Україні у боротьбі з кібератаками, провести навчання чи поставити протитанкову зброю.

Водночас, нідерландські політики зійшлися на думці, що відправляти війська в Україну не варто.

Нагадаємо, у Польщі пообіцяли надати Україні оборонне озброєння.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк