20.10.2021, 09:03

Радбез ООН проведе екстрене засідання через ракетні випробування КНДР

Совбез ООН проведет экстренное заседание

Північна Корея підтвердила випробування останньої розробки ракети, призначеної для запуску з підводного човна. Це вже п'ятий запуск ракет протягом двох місяців. Радбез ООН проведе екстрене засідання, де обговорять останній запуск ракети КНДР.

Рада Безпеки Організації об'єднаних Націй прийняла рішення провести екстрене засідання 20 жовтня. Зустріч відбудеться за ініціативою Сполучених Штатів, Великобританії та Франції, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Командування Збройних сил США проводить тісні консультації з союзниками після ракетних випробувань КНДР в Японському морі. Про це йдеться в повідомленні на офіційному Twitter-акаунті Індо-Тихоокеанського командування американських ЗС.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда в ефірі телеканалу NHK заявив, що розпорядився діяти за 3-ма напрямками: забезпечити збір, аналіз даних та своєчасне інформування населення, гарантувати безпеку судноплавства і повітряного транспортного сполучення та приготуватися до позаштатних ситуацій.

Кісіда повинен був відправитися в префектуру Акіта, але після ракетних випробувань він повертається у Токіо на екстрене засідання Ради національної безпеки.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин закликав до нарощування військового потенціалу країни для протидії ворожим діям США, заявивши, що не можна довіряти їх висловлюванням про прагнення до миру.

Пхеньян заявив, що мова йде про нову ракету, створену з використанням новітніх технологій наведення управління.

"Нова призначена для підводних човнів балістична ракета дозволить нам просунутися далі в сфері оборонних технологій. Наш флот отримає додаткові можливості для дій під водою", - сказано в повідомленні північнокорейського агентства ЦТАК.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк