29.09.2021, 10:04

У КНДР підтвердили випробування нової гіперзвукової ракети

В КНДР подтвердили испытание новой гиперзвуковой ракеты

Північна Корея біля свого східного узбережжя провела випробувальний запуск нової гіперзвукової ракети Hwasong-8.

Центральне інформаційне агентство Кореї (KCNA) повідомило, що розробка гіперзвукової ракети є одним з п'яти першочергових завдань п'ятирічного плану розвитку стратегічної зброї, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

"Національний оборонний науковий інститут провів випробувальний пуск нещодавно розробленої гіперзвукової ракети Хвасон-8 в провінції Джаганг, вранці 28-го вересня", - повідомила влада КНДР.

Запуском керував Пак Чен Чон, член Президії Політбюро правлячої Робочої партії КНДР. Лідер Кім Чен Ин не був присутній.

Тестування пройшло в провінції Чагандо. Вчені перевірили навігаційний контроль ракети, її маневреність, аеродинамічні показники встановленої на ній боєголовки, а також вперше представлену в КНДР "паливну ампулу".

Відзначається, що результати випробувань показали, що всі технічні характеристики відповідають проєктним вимогам. 

У KCNA заявили, що розробка системи зброї підвищує обороноздатність Північної Кореї, й назвали гіперзвукову ракету "стратегічною зброєю".

Гіперзвукова зброя вважається зброєю наступного покоління, мета якої - позбавити противника часу реакції та традиційних механізмів придушення або контратаки. На відміну від балістичних ракет, що злітають у космос, а потім повертаються по крутих траєкторіях, гіперзвукова зброя летить до цілей на меншій висоті та може розвивати швидкість, яка більш ніж 5 разів перевищує швидкість звуку.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк