06.02.2024, 14:30

ФК "Шахтар" пропонує програму реабілітації поранених: буде створено команду з військових із ампутаціями

ФК "Шахтер" предлагает программу реабилитации раненых: будет создана команда для военных с ампутациями

Футбольний клуб "Шахтар" оголошує про створення футбольної команди для людей з інвалідністю. Учасниками команди стануть військові, які під час бойових дій отримали поранення та, як наслідок, ампутацію кінцівок.

ФК "Шахтар" пропонує програму реабілітації поранених за допомогою спорту. Про це ]]>повідомляє ]]>прес-служба клубу, передає Час Пік.

Планується, що на першому етапі до команди увійдуть 20 гравців та наставник, які будуть проводити регулярні тренування у Києві та селищі Щасливому у Бориспільському районі Київської області.

"Набір футболістів і підготовка тренерів розпочнеться найближчим часом. У майбутньому передбачена участь команди в змаганнях, у тому числі – європейських", - повідомляє прес-служба ФК "Шахтар".

Генеральний директор ФК "Шахтар" Сергій Палкін зазначив, що за різними оцінками наразі в Україні близько 50 тисяч військовослужбовців мають ампутації через поранення.

"Українські воїни, які віддали своє здоров’я, захищаючи країну від ворога, сьогодні як ніхто потребують підтримки суспільства...

"Шахтар" – перший клуб УПЛ, який створює команду для військових з ампутаціями. Наше завдання – створити всі умови для того, щоб ці люди могли інтегруватися та повернутися, наскільки це можливо, до активного життя. Під час організації нової команди ми спиратимемось на міжнародну практику адаптивного футболу", - наголосив Сергій Палкін.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк