26.10.2023, 19:45

Ф'юрі vs Нганну – генеральна репетиція перед Усиком

Ольга Станішевська | Всі новини автора

 

Оголошення домовленості про бій Усика і Тайсона Ф'юрі просто таки розірвало боксерський медіапростір. Всі фани чекають двобою за звання абсолютного чемпіона світу. Проте на сьогодні навіть точна дати поєдинку ще не названа. Судячи із заяв від промоутерів британця, основним варіантом наразі є 23 грудня. Але точно гарантувати цього команда «циганського короля» не може. Чому? Відповідь дуже проста!

Багато чого залежатиме від того, як саме Ф'юрі проведе поєдинок із Френсісом Нганну (28 жовтня) і, найголовніше, скільки часу йому знадобиться на відновлення після цього бою. Сьогодні ми розберемо цей бій та відповімо на питання: як цей бій вплине на подальшу «зарубу» з Усиком?

28 жовтня, в Саудівській Аравії відбудеться вечір професійного боксу. Очолить його унікальний поєдинок: чемпіон світу в суперважкій вазі за версією WBC Тайсон Ф'юрі розділить ринг з ексчемпіоном UFC у важкій вазі Френсісом Нганну, який дебютує в професійному боксі.

Нганну одразу після офіційного оголошення поєдинку почав готуватися до дебюту. Ба більше, допомагати Френсісу зголосився легендарний Майк Тайсон. 

Звичайно, відсутність боксерського досвіду - головний недолік Нганну в майбутньому бою. Але водночас у Нганну є унікальна фізична міць і потужні панчі у рукаві. Одним ударом він може «загасити світло» будь-якому супернику у світі. Багато його опонентів у ММА «лягали» ще у першому раунді. І, звісно, в цьому Френсіс і буде шукати свої шанси для перемоги.

А ось Ф'юрі, на відміну від Нганну, до тренувань приступив далеко не одразу. Циганський король, як зазвичай, був активний та пафосний у соціальних мережах, вміло використовував треш-ток для розкрутки бою. Діставалося всім - від Нганну та Усика до Залізного Майка.

А наприкінці вересня, неочікувано, з'явилася інформація, що Ф'юрі та Усик усе ж таки підписали контракти на бій, який має відбутися в грудні цього року або ж у січні наступного. Тобто Тайсон настільки впевнений у своїх силах, що готовий вийти на один із головних поєдинків у своїй кар'єрі всього через два місяці після бою з Нганну.

Майбутній поєдинок Ф'юрі та Нганну буде комерційним, а отже, Тайсон не ризикує своїм титулом WBC. Можливо, саме тому Ф'юрі ставиться до бою доволі легковажно, хоча проти нього в ринг вийде один із найкращих нокаутерів на планеті.

Обидва отримають за поєдинок величезні гонорари. Ф'юрі заявив, що Нганну заплатять близько $10 млн, тоді як чек Тайсона буде значно вагомішим ($50 млн). До слова, за свій останній бій в UFC Френсіс отримав $ 600 тис. Ось вам і різниця.

На папері Тайсон виглядає беззаперечним фаворитом: величезний досвід, нуль у поразок тривалій професійній кар'єрі, перемоги над топовими суперниками. Але, як сказав Майк Тайсон, у Нганну є удар такої сили, що якщо Френсіс влучить, то Тайсону доведеться важко. Залишилося тільки влучити! 

Ще одне питання: наскільки швидко і якісно зможе відновитися британець до бою з Усиком? Адже українець один із найдинамічніших боксерів у світі. Якщо процес відновлення Ф'юрі піде не по плану, то Усик зможе просто перебігати суперника фізично та отримати неймовірну перевагу на ринзі.

 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк