16.10.2023, 11:22

Ліга чемпіонів УЄФА 2023/24: перспективи донецького «Шахтаря»

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Нинішня єврокубкова кампанія поки що складається для українських клубів катастрофічно. «Ворскла» та «Динамо» програли вже на стадії кваліфікації Ліги конференцій, а «Дніпро-1» вилетів відразу з трьох євротурнірів, навіть не діставшись групи, встановивши тим самим унікальний «рекорд». «Зоря» не впоралася зі своїм суперником у Лізі Європи. Лише завдяки регламенту вона зіграє на груповому етапі ЛК. За те, що нинішня Ліга чемпіонів УЄФА все-таки пройде за участю української команди, можна дякувати вдалому розкладу минулого сезону. Саме він дозволив переможцю УПЛ потрапити до основної частини турніру напряму. 

Але історія не терпить умовностей. Восени донецьких футболістів чекають виступи в ЛЧ, де суперниками гірників по групі H стали:

  • «Барселона» (Іспания),
  • «Порту» (Португалія),
  • «Антверпен» (Бельгія).

Груповий етап Ліги чемпіонів УЄФА 2023/24 стартує 19 вересня. Цього дня «Шахтар» прийме «Порту» на «домашній» арені у Гамбурзі. Там же відбудуться зустрічі з «Барселоною» (4-й тур) та «Антверпеном» (5-й тур). Другий матч групи гірники зіграють у Бельгії, третій — у Каталонії. Останній поєдинок «Шахтар» проведе у Португалії 12 грудня.

Шанси української команди на вихід у 1/8 ЛЧ, м'яко кажучи, невеликі. Справа не стільки в суперниках — «Барселона» та «Порту» в їхньому нинішньому стані не виглядають невразливими, скільки у донецькому клубі. Зміна тренера поки що явно не пішла «Шахтарю» на користь. Хочеться вірити, що ситуація покращиться, але на цю мить 3-тє місце та 1/16 ЛЄ здаються максимумом. Стати третіми теж буде непросто, адже бельгійський «Антверпен» не відводить собі роль хлопчиків для биття.

Де дивитись єврокубкові матчі онлайн

Виступи «Шахтаря» та «Зорі» в єврокубках покажуть канали медіасервісу Megogo. Цій компанії належать ексклюзивні права на трансляції ЛЧ, ЛЄ та ЛК в Україні. Бажаючим дивитися матчі онлайн доведеться оформити передплату «Спорт» чи «Максимальна». До речі, про суперників луганського клубу. На груповому етапі Ліги конференцій «Зоря» зіграє з наступними командами:

  • «Маккабі» Тель-Авів (Ізраїль);
  • «Гент» (Бельгія);
  • «Брейдаблік» (Ісландія).

Команди не найвідоміші, і шанси поборотися за вихід із групи є. Інше питання, чи зможе «Зоря» відновитися після провального старту сезону та повернути форму, яку демонструвала у першій половині цього року.

Канали Megogo — єдиний легальний варіант перегляду єврокубкових матчів онлайн в Україні. Звісно, ​​безплатні прямі трансляції за бажанням можна знайти в інтернеті, але це вже піратський підхід. Якщо не хочеться платити за футбол та порушувати закон, альтернативою можуть стати текстові репортажі. Стежити за стрічкою подій у прямому ефірі можна безплатно на багатьох спортивних сайтах.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк