07.05.2024, 08:26

Кримський міст уже не використовується росіянами для постачання зброї на фронт, - The Independent

крымский мост

Після неодноразових атак України Росія припинила постачання зброї задля забезпечення своїх військ на фронті через Кримський міст. Як альтернатива використовуються сухопутні маршрути, що пролягають через окуповані території.

Про це повідомляє видання ]]>The Independent]]> з посиланням на супутникові знімки Maxar та висновки аналітиків розвідувального агентства Molfar, передає Час Пік.

Супутникові знімки показують, що на Кримському мосту рух практично припинився. Аналітики вважають, що він більше не може розглядатися як ефективна військова мета для ЗСУ.

Протягом трьох останніх місяців залізничною лінією мосту практично не курсували військові вантажні поїзди. З 29 лютого було помічено лише один вантажний потяг, який перевозив близько 55 вагонів пального. Однак ні в березні, ні у квітні жодних рухів не було.

Зазначається, що РФ значно скоротила використання мосту після того, як 17 липня ЗСУ атакували його за допомогою морських безекіпажних катерів і підірвала частину проїжджої частини та залізничної лінії. За словами генерального директора Molfar Артема Старосека, рішення російської влади припинити постачання через Кримський міст збіглося з різким зростанням вантажних перевезень через Тамань Ростовської області.

"Києву тепер потрібно зосередити свою увагу на Мелітополі, Бердянську та Маріуполі, де Росія прокладає нові залізничні лінії, щоб пов'язати ці окуповані українські регіони з Кримом та материковою Росією", - сказав він.

Нову залізничну лінію, яка йде від Акимівки у Мелітополі і тягнеться до Бердянська та Маріуполя, перш ніж досягти Ростова, ймовірно, будуть використовувати російські війська для нового наступу. Аналітики вважають, що Україна може отримати вигоду, якщо націлиться на сухопутні маршрути і не витрачатиме ресурси на Кримський міст.

Читайте також: Будівництво нових об'єктів і відновлення старих: які "плани" щодо Лисичанська озвучують росіяни та чи схоже це на правду

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк