04.05.2024, 10:29

Росіяни цілеспрямовано обмежують народжуваність на Луганщині - ISW

дети

Росіяни цілеспрямовано обмежують народжуваність на тимчасово окупованій території Луганської області, порушуючи Конвенцію про злочини геноциду.

Про це йдеться у звіті ]]>Інституту вивчення війни (ISW)]]> від 3 травня поточного року, передає Час Пік.

Аналітики ISW посилаються на слова голови Луганської ОВА Артема Лисогора, який раніше повідомив, що в лікарнях окупованого регіону росіяни погрожують відібрати новонароджених дітей у матерів, якщо жоден з батьків не зможе довести російське громадянство.

Нововведення повною мірою почне працювати з 6 травня. Тепер, щоб забрати малюка з пологового будинку, батьки мають показати російський паспорт.

Як зазначають в ISW, такі дії порушують статтю II(d) Конвенції про попередження злочину геноциду та покарання за нього, яка визначає геноцид як "введення заходів, спрямованих на запобігання народження в групі".

Крім того, аналітики звертають увагу на те, що незаконна "влада" Луганської області продовжує зусилля з мілітаризації української молоді. У так званій "ЛНР" 1 травня заявили, що розробляють новий підручник для викладання "нової історії" регіону, який буде відповідати російським стандартам освіти.

Читайте також: Будівництво нових об'єктів і відновлення старих: які "плани" щодо Лисичанська озвучують росіяни та чи схоже це на правду

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк