01.05.2024, 09:52

ЗСУ відновили втрачені позиції в районі Кремінної - ISW

серебрянское лесничество

ЗСУ відновили втрачені позиції у районі Кремінної Луганської області. Позиційні бої продовжуються по лінії низки населених пунктів.

Ситуацію проаналізував ]]>Інститут вивчення війни (ISW)]]>, передає Час Пік.

"Українські сили нещодавно відновили втрачені позиції біля Кремінної на тлі бойових дій у цьому районі 30 квітня. Геолоковані кадри, опубліковані 30 квітня, показують, що українські сили незначно просунулися на схід від Ямполівки (на захід від Кремінної), відбиваючи позиції вздовж смуги цьому районі", - йдеться у звіті.

ISW відзначає, що на захід від Кремінної в районі Тернів, Торського та Зарічного тривають позиційні бої. Така сама обстановка на південний захід від Кремінної поблизу Серебрянського лісництва, а також на південь від Кремінної біля Білогорівки.

У звіті ISW фігурує інформація (взята у військових блогерів) про те, що російська армія витіснила ЗСУ з позицій південніше Дібрової. Ймовірно, до Серебрянського лісництва російське командування перекинуло частини 1234-го мотострілецького полку (4-та танкова дивізія) для підтримки підрозділів російських 31-го та 33-го мотострілельних полків (67-ї мотострілецької дивізії). Офіційних підтверджень немає.

Читайте також: "Шуганули конкретно": Що відбувається на кладовищах Лисичанська напередодні Великодня та чи реально наводити лад на могилах рідних

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк