01.05.2024, 08:56

У "ЛНР" жінкам, які не мають російських документів, погрожують не віддавати дітей після пологів - ЛОВА

роддом

На тимчасово окупованій території Луганської області жінкам погрожують не віддавати дітей під час виписки з пологового будинку, якщо немає російських документів.

Про ситуацію ]]>повідомляє]]> пресслужба Луганської ОВА у Telegram, передає Час Пік.

За інформацією ЛОВА, у "ЛНР" перевіряють у породіль наявність російського паспорта. Якщо російського паспорта немає в обох батьків - дитину погрожують не віддати.

"Напередодні пологів жінок у так званій "ЛНР" в окремих випадках ще можуть госпіталізувати без наявності паспорта РФ. Однак через тиждень, під час виписки, обов'язково перевіряють, чи є російські документи в одного з батьків. Погрожують не віддати дитину", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що рівень медицини в "ЛНР" явно не мотивує отримувати російські документи. Максимум, на який здатні "швидкі", - не надання допомоги, а виключно транспортування. Постачання медикаментів на окуповану територію регіону не здійснюється в необхідних кількостях та асортименті. Лікарів у лікарнях не вистачає. Навіть у Луганську отримання адекватної медичної допомоги - проблема.

Читайте також: "Шуганули конкретно": Що відбувається на кладовищах Лисичанська напередодні Великодня та чи реально наводити лад на могилах рідних

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк