29.04.2024, 10:24

Наступ на Харків: в ISW оцінили можливості росіян

харьков

Розмови про можливий наступ ЗС РФ на Харків не вщухають. Однак подібні плани коштували б російській армії надто дорого.

Про це йдеться у ]]>звіті]]> американського Інституту вивчення війни (ISW) від 28 квітня, передає Час Пік.

За даними аналітиків, далі розмов це поки не зайде, оскільки росіяни не мають сил, які б дозволили взяти під свій контроль друге за величиною місто України. Це також підтверджує командування ЗСУ.

"Українські сили відслідковують збільшення чисельності російських військ, що перегруповуються на Харківському напрямку, ймовірно, маючи на увазі Білгородську область, і що українські сили посилили оборонні позиції в "найбільш загрозливих" районах додатковими артилерійськими та танковими підрозділами", - цитують аналітики слова Сирського.

Російські "військові оглядачі" повідомляли, що РФ перегрупувала частини 11-го армійського корпусу та 6-ї загальновійськової армії (Ленінградський військовий округ) з Куп'янського напрямку до нового Північного угруповання військ. Наразі його обладнані елементи зосереджені в районі Білгорода. 6-та загальновійськова армія брала участь у наступальних операціях у районі населеного пункту Синьківка, проте з жовтня минулого року так і не змогли взяти його під свій контроль. Це ставить під питання, як пишуть в ISW, боєздатність бригади.

"Тому потенційний майбутній російський наступ з метою захоплення Харкова буде надзвичайно амбітним рішенням, яке створить серйозні проблеми для російських сил, особливо з урахуванням того, що вони зіткнуться з оснащеними ЗСУ після прибуття військової допомоги США", - відзначають аналітики ISW.

Читайте також: РФ може посилити атаки по Україні та змінити цілі до передачі зброї від США - ISW

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк