28.04.2024, 20:27

Атака ATACMS на Крим: стало відомо про втрати окупантів на мисі Тарханкут

Пуск тактической ракеты ATACMS / Иллюстративное фото

В окупованому Криму в ніч проти 28 квітня пролунали потужні вибухи. Російські воєнні паблики повідомляють про удар ATACMS по підрозділу ППО на мисі Тарханкут. Міноборони РФ зберігає мовчання.

В окупованому Криму в ніч проти 28 квітня перед вибухами оголосили про ракетну небезпеку. У мережі з'явилися повідомлення про вибухи у Джанкої та Чорноморському. Пишуть, що підрозділи ППО на мисі Тарханкут було атаковано, ймовірно, ракетами ATACMS, повідомляє Час Пік.

У повідомленні одного з місцевих пабліків йдеться, що нібито було збито 12 ракет ATACMS. Офіційно поки що ані Україна, ані РФ цей удар не підтверджували.

Проте, російський Telegram-канал "Кремлевская табакерка", який на відміну від Міноборони РФ не замовчує інформацію про втрати, повідомляє про "трагедію в Криму".

"Дізналися у своїх джерел у Генштабі та Міноборони, що сталося вночі у Криму на мисі Тарханкут. Занадто багато чуток про це ходить.

За підтвердженою інформацією, на Тарханкуті ми втратили чотири установки ППО – три С-300 та одну С-400. Загинуло 11 військових, четверо поранено.

Попередньо, удару по них завдали ракети ATACMS", - ]]>пише ]]>"Кремлевская табакерка".

Тим часом посол Литви у Швеції та колишній глава литовського МЗС Лінас Лінкявічюс залишив на своїй сторінці у мережі Х (відомій раніше як Twitter) цікаве повідомлення.

"Якщо у когось не було часу зробити фото на Керченському мосту, все ще є час", - недвозначно натякнув дипломат.

Стало известно о потерях оккупантов на мысе Тарханкут

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк