21.04.2024, 15:35

Окупанти рвуться до околиць Часового Яру: військові розповіли деталі боїв за місто

Віктор Білий | Всі новини автора

Ситуація на Бахмутському напрямі залишається дуже складною. Російські окупанти нагромадили великі сили для штурму Часового Яру Донецької області.

Детальніше про бої за Часів Яр розповів в ефірі Апостроф TV офіцер бригади "Рубіж" Нацгвардії Володимир Черняк, передає Час Пік.

За його словами, у ворога є політична мета взяти Часів Яр до 9 травня.

"Російські війська досить суттєво просуваються на цьому напрямі. Бої вже відбуваються безпосередньо на околицях міста Часів Яр, які були знищені ще рік тому. Там немає якихось жорстких укріплень", - сказав Черняк.

Зараз бойові дії відбуваються на околицях Івановського. За словами військового, цей населений пункт знаходиться під контролем Збройних Сил України. Однак він є останнім форпостом перед Часовим Яром.

"Плюс ще є водоканал перед Часовим Яром, який ще росіянам не вдалося форсувати. Вони намагаються протиснутися на північ від Івановського. Попри те, що там низовина, росіяни туди заходять. Чому? Наші військовослужбовці дуже зайняті лобовими штурмами росіян та постійними авіанальотами, російські авіації. І це дозволяє ворогові повільно, але все ж таки просуватися в напрямку міста", - зазначив Черняк.

Читайте також: "Сьогодні – Донеччина": Зеленський відвідав область та перевірив оборону ЗСУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк