12.04.2024, 21:40

Вилучають та спалюють: На окупованій Луганщині росіяни знищують українські книги

Марина Гончар | Всі новини автора
книги

На тимчасово окупованій Луганщині ситуація із російською пропагандою досягла нового рівня. Від слів "Міністерства освіти та науки" так званої "ЛНР" до освітніх установ із вимогою вилучення україномовної літератури з бібліотечних фондів, окупанти перейшли до дій.

Про це повідомляє регіональний ТГ-канал "]]>східний]]>", передає Час Пік.

Днями з'явилися фотографії одного із місць ліквідації українських книг, де їх просто спалювали.

Мабуть, таких місць по всій окупованій області було дуже багато, бо росіяни почали "полювання" на книги українською мовою вже дуже давно.

Ці страшні сцени можуть стати символом не лише знищення книг, а й культурного насильства з національної ідентичності українського народу.

Росіяни у своїй пропаганді люблять присвоїти українцям методи нацистської Німеччини, але насправді використовують їх саме вони…

Раніше повідомлялося, що "МОН" псевдореспубліки звернулося до "керівників" професійних освітніх організацій окупованої Луганської області з вимогою вилучення з бібліотечних фондів даних структур будь-якої літератури українською мовою, а також із нагадуванням про заборону використання будь-якої літератури українською мовою.

Зрозуміло, для російських окупантів будь-яка література українською є ідеологічною загрозою, але особливу увагу у цьому плані вони приділяють освітнім закладам.

Читайте також: З Сєвєродонецька зроблять сміттєзвалище, а співробітників в'язниць відправлять на фронт: В ОВА розповіли про ситуацію на окупованій Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк