09.04.2024, 15:44

На Луганщині з 1 липня окупанти визнають іноземцями українців без паспортів РФ

Віктор Білий | Всі новини автора

З 1 липня 2024 року українців, які мешкають на окупованих територіях Луганської області, які не отримали паспорт РФ, визнають іноземцями.

Про це повідомляють пропагандистські ресурси, передає Час Пік.

У повідомленні зазначено, що громадяни України, а також особи, які перебували у громадянстві так званих "ДНР" або "ЛНР", та особи без громадянства будуть вважатися постійно проживаючими в Росії іноземними громадянами та особами без громадянства, якщо вони:

  • постійно мешкали станом на 30 вересня 2022 року на окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Або раніше постійно проживали на цих територіях та поїхали до Росії, зокрема через територію третіх країн;
  • заявили про бажання зберегти наявне у них громадянство або залишитися особами без громадянства, не склали присягу громадянина Росії або відмовилися від її принесення.

"Вказані громадяни з наявними у них документами можуть проживати на цих територіях до 1 липня 2024 року. При цьому вони можуть звернутися за видачею посвідки на проживання в Росії, для чого потрібно буде пройти процедуру дактилоскопії", - пишуть окупанти.

Читайте також: На Луганщині демонтували понад 30 тисяч українських супутникових антен: яке виправдання вигадали окупанти

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк