08.04.2024, 22:25

На Луганщині демонтували понад 30 тисяч українських супутникових антен: яке виправдання придумали окупанти

Марина Гончар | Всі новини автора
антени

Російські загарбники продовжують свою агресивну кампанію проти населення, що живе на тимчасово окупованих територіях Луганської області. На цей раз росіяни хизуються демонтажем українських супутникових антен.

Пропагандистський канал "Луганськ 24" повідомив, що окупаційна "влада" демонтувала та знищила вже понад 30 тисяч українських антен, передає Час Пік.

Населення регіону не лише стикається з фізичними знищеннями інфраструктури, а й втрачає можливість отримання незалежної інформації через телебачення. 

Зазначається, що представники Росії намагаються виправдати свої дії, стверджуючи, що місцеве населення виявило бажання самостійно демонтувати антени. Однак це відображає лише безпідставні обґрунтування та намагання відвернути від себе відповідальність за свої дії. Ще там кажуть, що на українському телебаченні нібито є пропаганда насильства та нацизму.

Насправді українські телеканали не здійснюють мовлення на окуповану територію, бо росіяни глушать сигнал та відключають супутникові мережі. Також вони контролюють інтернет-трафік.

Стверджується, що антени будуть знімати й надалі. Їх залишилося близько 50 тисяч.

Раніше повідомлялося, що у вересні 2023 року всеросійська державна телевізійна та радіомовна компанія (ВДТРК) запустила мовлення нового "телеканалу" на окупованій частині Луганщини.

ВДТРК — російський державний медіахолдинг. Систематично займається пропагандою, спрямованою проти України та Західного світу. Генеральний директор — російський пропагандист Дмитро Кисельов.

Читайте також: "Житло навіть не будують, а латають": Жителі Рубіжного розповіли, як реально відбувається "ремонт" зруйнованих будинків

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк