07.04.2024, 19:35

На Херсонщині окупанти стратили українських військовополонених, - Офіс Генерального прокурора

Оксана Мовчан | Всі новини автора
йцівс

Поблизу окупованих Кринок на Херсонщині російські окупанти розстріляли українських військовополонених. За процесуального керівництва обласної прокуратури розпочато досудове розслідування.

Про це повідомив ]]>Офіс генерального прокурора України]]>, передає Час Пік.

"В одному з Telegram-каналів опубліковано відеозапис, де зафіксовано, як російські військові розстрілюють трьох полонених українських військовослужбовців. В описі під записом зазначено, що подія відбулась поблизу Кринок. На записі видно, що представник ЗС РФ здійснює у беззбройних нерухомих військових кілька пострілів", – розповіли в прокуратурі.

Наразі українські правоохоронці за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури проводять розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни та умисного вбивства.

"Вкотре представники країни-агресора показово ігнорують положення Женевської конвенції щодо поводження з військовополоненими, що свідчить про підтримку таких дій найвищим командуванням російських збройних сил", – наголосили в прокуратурі.

Нагадаємо, російська армія не вперше вдається до порушення Женевських конвенцій, законів та звичаїв війни, розстрілюючи українських військовополонених. Такі випадки фіксувалися, зокрема, в Авдіївці, поблизу Роботиного, Бахмуту, а також в колонії Оленівки.

Читайте також:

"Росіяни двічі поцілили по середмістю": У мережі показали наслідки удару по Харкову - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк