06.04.2024, 21:42

У Маріуполі окупанти відмовляють місцевим жителям в отриманні квартир, пропонуючи брати іпотеку

Донецкая, Мариуполь

У "звільненому" Маріуполі окупанти зносять багатоповерхівки, які постраждали від масованих обстрілів та бомбардувань. На місці зруйнованих житлових будинків будують нове житло, тільки місцевим жителям місця в них немає.

В окупованому Маріуполі місцевим жителям відмовляють в отриманні квартир у новому будинку, зведеному на місці їхньої зруйнованої багатоповерхівки. Про це ]]>повідомляє ]]>Маріупольська міська рада, передає Час Пік.

В окупованому Маріуполі багато місцевих жителів опинилися буквально на вулиці. Їхнє житло російська армія зруйнувала обстрілами, а нова "влада" обіцяє, у найкращому випадку, компенсаційні квартири на околицях міста. Новобудови в центрі міста – це комерційне житло та квартири в них продаватимуть в іпотеку. Зрозуміло, придбати квартири зможуть лише окупанти, оскільки місцеві жителі залишилися без житла, майна та засобів для існування.

Як повідомляє Маріупольська міськрада, у подібній ситуації опиняються майже всі жителі Маріуполя, які втратили квартири. Наприклад, мешканці демонтованого будинку по вулиці Таганрозькій, 245 у Лівобережному районі, які вимагали у мера пояснити, чому їм відмовляють в отриманні квартир у новобудові, яку планують збудувати на місці зруйнованої багатоповерхівки.

Людям ясно дали зрозуміти, що квартир у новобудові їм не бачити, це буде іпотечне житло для росіян.

Як повідомляє Центр національного спротиву, в зруйнованому Маріуполі окупанти замість видачі людям нового житла взамін втраченого, пропонують взяти іпотеку.

"Таким чином кремлівські банки заробляють на горі простих людей, яке створив сам Кремль.

При цьому, москва ще й виставляє це як турботу про місцеве населення та своє власне досягнення", - йдеться у повідомленні ЦНС.

Читайте також: "Десять років потому": На що перетворився Донецьк з приходом "руського миру"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк