06.04.2024, 17:50

Під Авдіївкою останніми днями була наймасовіша спроба РФ прорвати оборону, - Генштаб

Оксана Мовчан | Всі новини автора
цічсву

Останніми днями Січеславські десантники відбили наймасованішу спробу окупантів прорвати оборону на Авдіївському напрямку. Бої тривають, ситуація залишається напруженою.

Про це, з посиланням на ]]>Генеральний штаб ЗСУ]]>, передає Час Пік.

"Впродовж крайніх кількох днів відбулася, мабуть, наймасовіша спроба прорвати оборону на конкретній ділянці фронту. Для прориву нашої оборони використовували танки, зокрема, найсучаснішу модель Т-90 та бойові машини піхоти. Проте десантники дали потужну відсіч ворогу", - йдеться у повідомленні.

Як розповіли в Генштабі, були жорсткі бої, противник значно переважав у живій силі, але українські десантники неймовірними зусиллями все ж відбили наступ, спаливши чимало одиниць техніки. Ворог втратив, зокрема, й танки Т-90, вартість яких за одиницю сягає приблизно 4,5 млн доларів.

"Тож, масштабний наступ перетворився на “операцію” з утилізації сучасної російської техніки", - зазначили у ЗСУ.

Наприклад, 29 березня на позиції ЗСУ намагалися зайти 36 танків та 11 БМП російських окупантів. Десантники знищили 15 танків, серед яких один Т-90 та 8 БМП. А вже 30 березня росіяни атакували 4 танками та двома БМП. Три танки було знищено, а також обидві машини піхоти. 31 березня в атаку пішли 6 російських танків та 3 БМП, які в повному складі були виведені зі строю, додали в Генштабі.

Тим часом на Авдіївському напрямку продовжуються бої, а ворог не полишає спроб штурмувати позиції українських десантників. Сьогодні вони успішно відбили 11 атак противника та знищили 16 одиниць ворожої техніки: 10 танків, 5 БМП та 1 МТ-ЛБ.

"Тактика залишається незмінною: велика кількість піхоти, штурмові групи заїжджають на бойових машинах під прикриттям танків та артилерії. Також активно застосовуються безпілотні літальні апарати різних типів", - розповіли в Генштабі.

Наразі ситуація на Авдіївському напрямку залишається напруженою, але десантники дають відсіч та стримують навалу російських окупантів.

Читайте також:

На Луганщині окупанти вбили пенсіонера та викрали його автомобіль: подробиці - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк